Contentcreatie

Steeds vaker gaat het over ‘contentcreatie’. Bij het woord content wordt veelal gedacht aan online communicatie als afbeeldingen, video’s en artikelen. Maar content is veel meer dan dat. En content creëren we veel vaker dan dat. Ook de ‘alledaagse’ communicatie als bijvoorbeeld verslagen en nieuwsbrieven zijn content. 

Maar hoe schrijf je een nieuwsbrief die de lezers grijpt en niet meer loslaat? Of een verslag waar collega’s daadwerkelijk wat van opsteken? Bij dit soort contentcreaties komen journalistieke technieken van pas. Door journalistieke technieken toe te passen schrijf je betere en meer inhoudelijke content voor jouw organisatie. Leer je content structureren en journalistieke principes toepassen op jouw zakelijke teksten. 

Voor wie is de cursus Contentcreatie?

 • Communicatieprofessionals die pakkende content willen schrijven.
 • Professionals die regelmatig hun verhaal moeten delen, intern of extern.

Studieprogramma

Week 1

Wie ben je, wat doe je, voor wie doe je het? Gooi al je creativiteit in de strijd en schrijf een artikel over jezelf dat antwoord geeft op die vragen.

Week 2

Hoe ga je om met alle informatie in jouw organisatie? Leer hoe je orde kunt brengen in de chaos.

Week 3

Hoe maak je van al die informatie leesbare content? Leer hoe je journalistieke principes inzet om content interessanter en leesbaarder te maken. 

Week 4

Met de tijd veranderen de middelen, de techniek en de manier waarop we werken en communiceren. Leer met welke trends je rekening kunt houden en hoe kun je daarop inspelen.

Week 5

Hoe weet je of al je inspanningen effect hebben? Wordt er beter gelezen, geluisterd, gekeken? Leer hoe je het effect van je communicatie kunt meten.

Week 6

Breng alles wat je in de weken hiervoor geleerd hebt in praktijk met een allesomvattende eindopdracht.

Leerdoelen

 • Inzicht in hoe je informatie in de organisatie kunt structureren.  
 • Creatieve vormen voor de creatie van content.
 • Toepassen van journalistieke principes op zakelijke teksten.
 • Een redactiestramien ontwikkelen voor een contentplan voor afdeling of bedrijf.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je tutor en medecursisten. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en je kan reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is, hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

 • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
 • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
 • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€695,-

Tutor(s)

 • Gaston Melis

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Categorie
Branding, Online
Onderwerp
Content creatie
Duur cursus
6 weken
Prijs
€695

Vrijgesteld van btw.

Persoonlijk advies: Bel 020–6208056

Verslagen, social posts en nieuwsbrieven die intrigeren van begin tot eind. Leer journalistieke middelen in te zetten en onderscheidende content creëren die gelezen gaat worden.

Persoonlijk advies: Bel 020-6208056

Startdata

Deze cursus heeft geen vaste startdatum. Gebruik het formulier om je in te schrijven. De startdatum wordt in overleg vastgesteld.

Inschrijven

 • In jouw tempo, interactief
 • Ervaren schrijvers als tutor
 • Persoonlijke begeleiding
 • CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling
Veilig en snel betalen met
Online betalen via uw eigen bank

Inschrijfformulier: Contentcreatie

"Schrijven voor online: Ik heb in zes weken veel concrete en toepasbare dingen geleerd over het schrijven van teksten voor het web. De online begeleiding was prima! Het huiswerk werd snel nagekeken en op een positieve manier gedetailleerd van commentaar en tips voorzien. Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd en weet zeker dat ik de opgedane kennis kan toepassen in een toekomstige functie. "

Marijke van Schie