Copywriting

Copywriting is de kunst van verleiden met tekst én het versterken van het merk. TV-commercials, radiocommercials, social media posts, webcopy, advertenties, folders…. alle reclameteksten willen verleiden. In het dagelijks leven gebruiken we een dialoog om iemand te verleiden. In de reclame vindt men dat vaak moeilijk en eindigt copy veelal in nietszeggende monologen of slogans. In deze cursus leer je dat goede copywriting gaat om het voeren van een dialoog met de consument. In deze cursus leer je stap voor stap hoe een goede dialoog klinkt, wat je als merk zegt en wat je niet zegt. Je verplaatst je in het merk en zoekt de stem  die daarbij past. Je zorgt dat die stem voortdurend in contact staat met de doelgroepen die je als merk voor ogen hebt. Iedere doelgroep heeft een andere stem. Je leert als copywriter je doelgroepen verleiden met aantrekkelijke dialogen.

Waarom?

Hoe zorg je ervoor dat je als copywriter bij het schrijven voor alle soorten van media, inclusief social, het merk niet uit het ook verliest? Hoe houd je voor ieder merk en in iedere boodschap de juiste Tone of Voice vast?

Voor wie is de cursus Copywritng?

Copywriters, bloggers, contentcreators, contentmanagers, social media professionals… kortom, iedereen die tekst gebruikt om vanuit een merk een doelgroep te bereiken.

Studieprogramma

Week 1

Introductie van de strategie achter verleiden met een dialoogen aanwakkeren van je creativiteit.

Week 2

Leer welke stappen je moet doorlopen om tot een goede, verleidelijke tekst te komen.

Week 3

Ontdek waarom elk merk een unieke tone of voice nodig heeft en hoe je die kunt ontwikkelen.

Week 4

Hoe leer je een pakkende headline, slogan of pay-off ontwikkelen? We zijn allemaal geboren verleiders. Wat is het verschil tussen de openingszin van een marktkoopman en die van een copywriter?

Week 5

De kracht van audio. Hoe schrijf je een verleidelijke radiocommercial. Hoe schrijf je auditief?

Week 6

Hoe ontwikkel je een social campagne met het merk als uitgangspunt.

Leerdoelen

 • Je leert copywriting te benaderen als een dialoog uit het echte leven.
 • Je leert je creativiteit aan te wakkeren.
 • Je leert schrijven in spreektaal.
 • Je leert hoe je je verdiept in de doelgroep en in het merk.
 • Je leert wat het nut is van een tone of voice en hoe je die kunt ontwikkelen

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je tutor en medecursisten. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en je kan reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is, hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

 • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
 • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
 • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€695 ,-

Tutor

 • Pascal Boogaert

Meer informatie?

Neem contact met ons op om je vragen te bespreken.

Categorie
Zakelijk
Onderwerp
Copywriting
Duur cursus
6 weken
Prijs
€695

Vrijgesteld van btw.

Eerste en laatste bijeenkomst live training

Hoe verkoop je een Netflix serie aan een oud iemand, en dezelfde serie aan jongeren? En hoe doe je dat op een manier die past bij het merk Netflix? Een goede copywriter heeft vele eigen stemmen in zijn hoofd, voor verschillende merken en doelgroepen. Hier leer niet alleen hoe het werkt. Hier leer je het vak zelf uitvoeren!

Persoonlijk advies: Bel 020-6208056

Startdata

Deze cursus heeft geen vaste startdatum. Gebruik het formulier om je in te schrijven. De startdatum wordt in overleg vastgesteld.

Inschrijven

 • In jouw tempo, interactief
 • Ervaren schrijvers als tutor
 • Persoonlijke begeleiding
 • CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling
Veilig en snel betalen met
Online betalen via uw eigen bank

Inschrijfformulier: Copywriting

"Corporate Storytelling: Deze cursus heeft mij met veel plezier leren schrijven. Ik ben mij nu bewuster van de opbouw, de held en het motorisch moment in een verhaal. Daarbij kan ik kritischer teksten bekijken en aanpassen naar een verhaal dat mensen raakt. Dit is heel waardevol - zeker ook in mijn werk. "

Gerard Kraay