De creatieveling houdt er echt van. Gaat het liefst meteen aan de slag, zonder al te veel voorbereiding. De contouren van een tekst staan in no time op papier. Niet denken, maar doen is het uitgangspunt van dit schrijverstype.

De planner ziet het schrijven als een planmatig project. Pas als de uitgangpunten duidelijk zijn en pas nadat een structuur en stijl is gekozen, start het echte schrijfwerk. Het schrijven vindt plaats in de volgorde en op de manier zoals het vooraf is uitgedacht. Daar wijkt de planner niet van af.

De teamplayer kan moeilijk alleen werken. Hij/zij heeft anderen nodig om tot resultaat te komen. Hij/zij heeft een sparringpartner nodig om uitgangspunten, versies en overwegingen bespreken. Dit type doet het schrijfwerk het liefst samen met anderen. Moet het solo, dan vindt de teamplayer schrijven een lastige klus..

De denker maakt net als de planner vooraf een plan. De denker laat zich tijdens het schrijven makkelijke afleiden van het plan. Hij/zij weet de delete-knop goed te vinden. Het liefst probeert hij verschillende stijlen en tekststructuren uit. Woorden en zinnen worden zorgvuldig afgewogen en gehusseld. Dit type schrijver schrijft het liefst meerdere proefversies. Gewoon omdat het altijd anders kan.

Wij omarmen alle schrijverstypen. Want schrijven is ons vak. Inhoud en vorm, met de nodige verbeelding. Zo raak je niet alleen het verstand, maar ook het hart.

Editio Business, zakelijk schrijven met verstand en verbeelding.

Cursus Helder en overtuigend zakelijk schrijven.