Schrijven voor online

Door middel van de cursus schrijven voor online maak je binnen afzienbare tijd je webpagina of website een succes. Ga hiervoor aan de slag met je kopij voor gebruik op internet. Zorg daarnaast door effectief te schrijven voor online dat je teksten activeren, scanbaar zijn, en bovendien goed scoren in de SEO rankings. Geregeld moeten (communicatie-)medewerkers een bijdrage leveren aan de website en/of websites van de organisatie, waarbij de opdracht altijd hetzelfde is. Zorg allereerst voor informatieve en activerende teksten, afgestemd op hoe webpagina’s worden gelezen. Ook voor wie niet direct verantwoordelijk is voor de online communicatie is het belangrijk te begrijpen waarom sterke webteksten een noodzaak zijn.De cursus Schrijven voor online wordt begeleid door Corona de Wert.

Voor wie is de cursus schrijven voor online?

Bijvoorbeeld voor communicatieadviseurs. Maar ook voor marketeers. Daarnaast zal het waarde toevoegen voor copywriters. Of simpelweg voor eenieder die betere online teksten wil leren schrijven.

 

Studieprogramma

Week 1:

Eerst kijken we naar wat een webpagina succesvol maakt en hoe er online wordt gelezen.

Week 2:

Daarna gaan we verder met scanbaar schrijven,  hiertoe oefenen we scanbaar schrijven.

Week 3:

Vervolgens duiken we in informatief schrijven, hiertoe oefenen we informatief schrijven.

Week 4:

In deze week gaan we activerend schrijven, hiertoe oefenen we activerend schrijven.

Week 5:

Vervolgens verdiepen we ons in zinsbouw en woordgebruik.

Week 6:

Tenslotte schrijven we een tekst voor een website.

Leerdoelen

  • Je leert in de eerste plaats informatieve en activerende teksten te schrijven voor websites, die de boodschap van de organisatie helder en effectief over het voetlicht brengen.

Praktische informatie

Inloggegevens / online leerplatform

Nadat je je inschrijving voltooid hebt, ontvang je een bevestiging. Vervolgens ontvang je een dag voor aanvang van je cursus de inloggegevens voor het cursussysteem. Met jouw inloggegevens krijg je toegang tot het interactieve platform. Hier is alle informatie en uitleg over de cursus te vinden. Ook kun je van hieruit berichten sturen naar je tutor en medecursisten. Je volgt de cursus in je eigen tempo, waar en wanneer je wilt.

Opzet en duur van de cursus

De cursusweken lopen van woensdag tot en met dinsdagavond. Daarbij zijn er iedere week een aantal opdrachten. Je kunt hieraan werken waar en wanneer je wilt. Daarna kun je jouw opdrachten uploaden op het platform. Dan is het zichtbaar voor tutor en medecursisten. Je ontvangt feedback van de tutor en je kan reageren op het werk van jouw medecursisten.

Studiemateriaal

Omdat het een online cursus is, hoeft geen aanvullend studiemateriaal aangeschaft te worden.

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting ligt rond de drie tot vier uur per week.

Aanvangsniveau

Voor alle Editio cursussen wordt uitgegaan van HBO denk- en werkniveau.

  • Beginner: Degene die niet eerder actief bezig is geweest met schrijven en geen schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Gevorderd: Degene die al bezig is met schrijven en/of een of meerdere schrijfcursussen heeft gevolgd.
  • Ervaren: Degene die regelmatig schrijft, een of meer schrijfcursussen heeft gevolgd en/of heeft gepubliceerd in tijdschrift of boek.

Groepsgrootte

Lesgroepen zijn nooit groter dan tien deelnemers om kleinschaligheid te waarborgen. Hierdoor heb je intensief contact met medecursisten en met jouw tutor.

Cursusduur

6 weken

Soort cursus

Online

Prijs

€745,-

Tutors

Meer informatie?

Categorie
Online
Onderwerp
Online communiceren
Duur cursus
6 weken
Prijs
€745

Vrijgesteld van btw.

Persoonlijk advies: Bel 020–6208056

Wat maakt een webpagina succesvol? Deze cursus leert je teksten voor websites schrijven die informatief en activerend zijn en overeenstemmen met online leesgedrag.

Persoonlijk advies: Bel 020-6208056

Startdata

Deze cursus heeft geen vaste startdatum. Gebruik het formulier om je in te schrijven. De startdatum wordt in overleg vastgesteld.

Inschrijven

  • In jouw tempo, interactief
  • Ervaren schrijvers als tutor
  • Persoonlijke begeleiding
  • CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling
Veilig en snel betalen met
Online betalen via uw eigen bank

Inschrijfformulier: Schrijven voor online

"Beleidsnotities schrijven met impact: Wat ik prettig vond aan de cursus was dat ik het gevoel had dat ik werkelijk bouwde aan mijn tekst. Ik werd telkens gedwongen na te denken over wat ik precies schreef. Leidraad bleef wat ik met de notitie wilde bereiken. Ik heb daardoor het gevoel dat ik nuttig bezig was en tegelijkertijd mijzelf ontwikkelde. "

Hanneke Koene